Binnenklimaat utiliteitsbouw

Gezond binnenklimaat onmisbaar in de utiliteit

Onder utiliteitsbouw vallen gebouwen die geen woonbestemming hebben, zoals ziekenhuizen, scholen en kantoren. Een aangenaam binnenklimaat heeft in elk van deze gebouwen een ander effect. Zo zorgt een gezond binnenklimaat in de zorg voor een de verhoogde slaapkwaliteit en meer energie. Daarnaast kan het bijdragen aan het herstel van patiënten. De juiste temperatuur, luchtvochtigheid en ventilatie zorgen op scholen voor betere concentratie en op kantoren voor hogere productiviteit.

HVAC Techniek levert meet- en regeltechniek voor klimaatinstallaties. Hierdoor zorgt het systeem zelf altijd voor het optimale binnenklimaat. Benieuwd hoe wij u kunnen helpen? Neem gerust contact op voor meer informatie.

GACS-verplichting voor utiliteitsgebouwen

De Europese klimaatdoelstellingen hebben grote gevolgen voor vastgoed. Zo moeten utiliteitsgebouwen met een verwarmings- of airco installatie vanaf 290 kW nominaal vermogen vanaf 1 januari 2026 beschikken over een gebouwautomatiserings- (GA) en controlesysteem (CS). We noemen dit kortweg de GACS-verplichting.

Maar wat moet er precies gebeuren om aan de GACS-verplichting te voldoen? Wij hebben een handige whitepaper met een concreet stappenplan. Deze whitepaper is gericht op scholen, maar het stappenplan is op elk utiliteitsgebouw van toepassing.